Phone: +37378233334
Locatie
Fond Locativ
Preț

Guvernul pregătește Prima Casă 4. Beneficiarii vor primi facilități la credit, în funcție de contribuțiile la bugetul public național.

Programul Prima Casă se extinde. În luna iunie a acestui an ar putea să fie lansată o extensie a programului şi anume Prima Casă 4. Anunţul a fost făcut astăzi de ministrul Finanțelor, Ion Chicu, care a mai precizat că acest proiect este o continuare a programului „Prima Casă 2”, scrie publika.md.

„În iunie 2019 dacă se reuşeşte cu instaurarea guvernului, parlamentului, vom lansa Prima Casă 4. Este vorba de compensări pentru cei care lucrează şi sunt angajaţi oficial în câmpul muncii indiferent în care sector, dar după o formulă specială care ţine cont de contribuţia fiecăruia la bugetul public naţional”, a menţionat Ion Chicu.

Programul „Prima Casă”, lansat de Guvern, este destinat cetăţenilor care au până la 45 de ani, sunt angajați oficial şi care nu au alte credite ipotecare. Statul garantează 50 la sută din soldul creditului acordat. Costul locuinţei nu trebuie să depăşească un milion de lei, iar rata inițială este de 10 la sută din preț. Guvernul a extins programul Prima Casă.

Acesta a devenit mai accesibil pentru bugetari, cărora statul le va achita jumătate din creditul luat pentru procurarea apartamentului. De asemenea, Programul va fi mult mai accesibil pentru familiile care au copii. Statul îşi propune să compenseze creditul ipotecar în funcţie de numărul de copii.

Amintim că programul Prima Casă 2 presupune compensaţii importante pentru bugetari. Mai exact, profesorii, medicii, polițiștii, militarii și alți angajaţi ai instituţiilor de stat, care vor să-şi cumpere o locuinţă prin intermediul programului Prima Casă, beneficiază şi de o compensaţie din partea statului în valoare de 50 la sută din suma creditului ipotecar, pentru o perioadă de 25 de ani.

Sursa:

mesaj.md

Back to top