Termenul de privatizare a locuințelor expiră la 31 mai 2026
16 Februarie, 2024

Termenul de privatizare a locuințelor, care expiră la 31 mai 2024, a fost prelungit cu încă doi ani, până la 31 mai 2026. 

Persoanele care locuiesc în locuinţe pasibile de privatizare conform Legii privatizării fondului de locuinţe dispun de dreptul de a le privatiza până la 31 mai 2026, având obligaţia de a înregistra dreptul de proprietate în modul stabilit prin Legea cadastrului bunurilor imobile.

Pe 31 mai 2026 expiră termenul (procesului de privatizare stabilit prin lege) și aceste apartamente vor trece în categoria locuințelor sociale care nu se mai privatizează, ele rămân în proprietatea autorităților locale.

Pe urmă aceste locuințe se dau în chirie persoanelor în baza unor contracte de locațiune pe cinci ani.

Atunci când expiră termenul, poate să fie reîncheiat contractul, în cazul în care solicitantul întrunește condițiile.

Dacă nu întrunește, se eliberează și se încheie contractul cu altă persoană care are nevoie de locuință sociale”,

Proiectul care vizează extinderea termenului de privatizare a locuințelor a fost aprobat în anul 2021. Potrivit autorilor proiectului, termenul de privatizare a fost extins la solicitarea mai multor cetățeni care au avut dreptul la privatizarea locuințelor, însă din diferite motive obiective au fost în imposibilitatea de a-și exercita acest drept până la data de 31 mai 2021, cum prevedea legea anterioară.

Folosim fișiere cookie pentru afișarea corectă a conținutului și pentru a facilita utilizarea site-ului web.
Accept
Nu accept